Klout score

17 oktober 2011


Wellicht ben je al bekend met Klout.com. Toch wil ik het even aanhalen voor de freelancer die onze blog regelmatig bezoeken. De Klout score is wederom een manier om een online communicatie score te krijgen. Maar wel een leuke en een intelligente, eentje die de activiteit en ook de effecten daarvan omzet in een getal tussen de 1 en 100, de zogenaamde Kloutscore. Het is een soort weergave van de invloed die je online hebt. Als ik zelf Freelancer was zou ik mijn Klout score ook op mijn site zetten, zodat men ziet hoeveel invloed je online hebt. Factoren die gemeten worden zijn bijvoorbeeld: het aantal volgers, aantal mensen dat je zelf volgt, aantal tweets en retweets, aantal ‘likes’, aantal mentions (@’s) en nog veel meer zaken. Er wordt nu alleen nog gekeken naar je activiteiten op Twitter, Facebook en LinkedIn. Toch niet de kleinste platforms maar wellicht worden er daar strak nog meer aan toegevoegd.

@Johngerritse

Leave a Comment