AED_app-320x240

Reanimeren kun je leren!

5 juli 2012

We leven steeds meer in een interconnected wereld. Steeds meer mensen hebben een smartphone en zijn hierdoor opeens interessant voor de brandweer. Pardon? In de Verenigde Staten heeft de brandweer een app ontwikkeld die mensen die kunnen reanimeren kunnen gebruiken. Wat doet de app dan?

De brandweer geeft een signaal uit als er iemand moet worden gereanimeerd. Diegene die in de buurt zijn van die persoon en in staat zijn om te reanimeren krijgen een oproep. Zij zijn er vaak eerder dan de brandweer of medisch personeel. Bij een hartaanval is tijd essentieel. Een positief bijkomend effect sinds de lancering van de app is dat het aantal mensen die een cursus reanimatie doen is gestegen. Top!

Hier klikken voor meer info

Leave a Comment