b277d067bf32151980e0df14eace10bae39d6993_51061_234_88_1

Niet-Facebookers worden als verdacht beschouwd

9 augustus 2012

Volgens de Duitse krant Tagesspiegel worden mensen die zonder Facebook door het leven gaan, gezien als verdachte mensen. Ook Forbes meldt een bericht op de website met een vergelijkbare strekking. De populariteit van Facebook is anno 2012 niet meer weg te denken in onze maatschappij. Ook in Nederland is het gebruik van deze sociale netwerksite hoog, inmiddels zelfs populairder dan de Nederlandse website Hyves.

Criminelen en misdadigers worden na een aanslag of iets anders waarbij ze betrokken zijn, meteen door iedereen opgezocht op Facebook. Anders Breivik, James Holmes, Tristan van der Vlis en Karst Tates hadden geen van alleen een profiel, maar dat hoeft niet meteen iets te zeggen natuurlijk. Het geeft alleen maar aan dat Facebook tegenwoordig zo belangrijk is dat het als onderdeel wordt gezien van een gezonde en normale levensstijl.

Het wordt wel lastiger als ook werkgevers en werknemers geen profiel hebben. Werknemers zouden van werkgevers kunnen denken dat ze iets te verbergen hebben, terwijl werkgevers dat ook weer kunnen gaan denken over nieuwe werknemers. Deze ‘Facebookisering van de maatschappij’ bestond tien jaar geleden niet, maar tegenwoordig zijn het ontwikkelingen waar niemand meer onderuit kan.

Leave a Comment